Valmista tuli!

21.12.2021

Hip ja hei! KAUPAN HUIPUT lähti painoon ja ilmestyy 25.1.2022. 

Heikki Peltola
Heikki Peltola

Me kirjoittajat olemme innoissamme. Uskallamme sanoa, että tällaista kirjaa ei kaupan alalta ole aiemmin tehty. Takakannen lupaus "ainutlaatuinen syväsukellus kaupan kiehtovaan maailmaan" ei ole tyhjää myyntipuhetta. 

Kirjaa varten selvitimme tarkkaan kaikkien Suomessa toimivien kaupan ketjujen taustat ja toimintatavat, ja haastattelimme 40 huipputoimijaa. Esittelemme kymmeniä suomalaisen kaupan huippuja ja kirjassa kiteytämme, mitä huipulle pääseminen mielestämme edellyttää. Kolme tärkeintä ehtoa ovat konseptiosaaminen, arvoketjuosaaminen ja kulttuuriosaaminen.

Kirja ei ole sokerikuorrutettu tarina onnistujista, se on kokijoiden rehellistä kuvausta matkasta huipuksi. 

Eikä tässä kaikki. Tänään sain myös viimeisteltyä tietopaketin kaupasta vuodelta 2020. Tilastokeskuksen lukujen ilmestyttyä viime viikolla päivitin kolme tietopakettia (KAUPAN LUVUT, Ruokakauppa ja Erikoiskauppa). Kaikissa paketeissa oli liitteenä lista, jossa oli 500 kaupan yrityksen tietoa. Täydennysten jälkeen julkaisemme nyt tilaston, jossa on listattu yli 900 kaupan yritystä! 

Tälle tietopaketille annoimme ytimekkään nimen KAUPAT 2020. Siinä on esitelty suuruusjärjestyksessä 150 ketjun ja 920 kauppayrityksen liikevaihto, kehitys, liiketulos ja liiketulos-%. Jonkinlaisen käsityksen tilastoista saa katsomalla alla olevia liitteitä. HUOM! Tiedot on peitetty 50 suurimman jälkeen. Myynti- ja tuloslukuja pääsee tarkemmin tutkimaan tilaamalla tietopaketin. Eri versioiden hinnat ja tilausohjeet löytyvät verkkokaupasta.

Kirjahankkeestamme tuli melkein kahden vuoden urakka. Opimme paljon ja on hienoa päästä jakamaan kaupan tarinoita lukijoiden kanssa. Kirjan on vilpitön kunnianosoituksemme kaupan taitajille

Haluamme kirjallamme ja kokoamillamme tilastoilla nostaa kaupasta käytävän keskustelun uudelle tasolle. Olemme aivan varmoja, että tietopaketit herättävät ajatuksia ja innostavat pohtimaan keinoja kaupn kpojeehittämiseksi. Sitä keskustelua on hyvä käydä faktojen pohjalta.

Oleellisia kysymyksiä ovat: miten huiput toimivat, mikä nostaa huipuksi ja mikä estää sinne nousemasta?

Huipulle on monta tietä. Usein tie on pitkä ja mutkainen. Koskaan se ei ole helppo. Ja kirjamme päättyy keskeiseen oivallukseen: kaikki hyvä tehdään yhdessä, toisten kanssa!