Saatesanat

Aloitimme keväällä 2020 Kaupan huiput - kirjahankkeen selvittämällä faktat. Keräsimme tietoja kaupan ketjujen liikevaihdoista ja tuloksista. Niitä löytyi monista lähteistä: tilinpäätöksistä, ketjujen kotisivuilta, tilastoista, kirjoista ja lehdistä.

Monista ketjuista selvitimme myös kauppakohtaisia tietoja. Niistä muodostui yli 900 kaupan yrityksen tietopaketti, jonka päätimme julkaista kirjasta erikseen niille, jotka haluavat tarkkaa ja yksityiskohtaista tietoa kauppojen tuloksista.

Kirjassa esitellään 100 suurinta ketjua ja 100 suurinta yritystä. Tässä tietopaketissa on mukana 150 ketjua ja yli 900 kaupan yritystä: liikevaihto ja sen muutos, liiketulos euroina ja prosentteina.

Samat tiedot löytyvät kolmesta muustakin laajemmasta tietopaketista: KAUPAN LUVUT, Kaupan luvut: Ruokakauppa ja Kaupan luvut: Erikoiskauppa. Niissä on lisäksi esitelty markkinat ja pitkät aikasarjat, monista ketjuista koko historia.

Tietopaketit ovat maksullisia ja tarkoitettu kaupan ammattilaisille. Kirjan kotisivuilla www.kaupanhuiput.fi on paljon tietoa vapaasti tutkittavissa.

Tätä tietopakettia voi jakaa yrityksen sisällä, mutta sen levittäminen tai julkaiseminen ilman lupaa rikkoo tekijänoikeuslakia.

Kauppa on hieno toimiala täynnä kiehtovia tarinoita ja ne ansaitsevat tulla kerrotuksi. Lukuja tutkimalla pääsee kurkistamaan maailmaan, joka on tärkeä osa jokaisen ihmisen arkea. Kirjamme on matkaopas tuohon maailmaan.

Toivotan erinomaisen hyvää matkaa!

27. joulukuuta 2021

Heikki Peltola