Kaupan luvut

03.09.2021

Iso oli urakka, mutta ihan kohta se on maalissa. Tässä kuussa ilmestyy KAUPAN LUVUT -tietopaketti ja alkuvuonna 2022 kirjamme KAUPAN HUIPUT. 

Kun yli vuosi sitten käynnistimme Kaupan huiput -hankkeen, aloimme kerätä vähittäiskaupasta saatavilla olevaa tietoa. Meillä on valtava määrä ketju- ja kauppakohtaista tietoa. Kaikkea ei voi julkaista kirjassamme - eikä se ehkä kaikkia kiinnostakaan. Siksi päätimme julkaista tiedot jo ennen kirjan ilmestymistä erillisenä raporttina, joka päivittyy syksyn ajan siltä osin kun uutta tietoa tulee. 

Tietopaketti antaa faktapohjaisen kokonaiskuvan vähittäiskaupasta Suomessa vuonna 2021. Raportti sisältää tietoa Suomessa toimivien kaupan yritysten liikevaihdosta, liiketuloksesta ja myymälöiden määristä. Tieto löytyi pääosin netissä, mutta näin tuhtia tietopakettia ei ole käsittääksemme koskaan aiemmin julkaistu. Kohta on!

Alunperin kirjahankkeemme tarkoitus oli esitellä muutamia kaupan huippuja. Oli aika helppo valita kaikkien tuntemat kauppavaliot, mutta paljon on sellaista paikallista osaamista, joka ei ole päässyt mutta ansaitsee pääsyn parrasvoihin.

KAUPAN LUVUT julkaistaan ensi viikolla. Se sisältää avaintiedot yli 500 kauppayrityksestä: liikevaihto ja sen kehitys, liiketulos tuhansina euroina ja prosentteina liikevaihdosta. 150 kaupan ketjua, lopuksi sata kaupan suurinta yritystä liikevaihdon mukaisessa järjestyksessä.

Aineisto yllättää ja innostaa pohtimaan, mistä erot johtuvat. Miksi jokin kauppa menestyy ja toinen ei? Huiput on listoista helppo löytää. Kirjassa esitämme oman vastauksemme, miksi huiput ovat onnistuneet.

Raportin tieto on tarkoitettu kaupan ammattilaisille ja kaupasta kiinnostuneille, ei uteliaille eikä pahansuoville juoruilijoille!

Kirjamme KAUPAN HUIPUT tekee kunniaa kaupan osaajille. Sen oheistuote KAUPAN LUVUT tarjoaa faktat, joiden pohjalle kunnioituksemme kaupan osaajia kohtaan rakentuu. 

Raportilla ja kirjalla on sama tarkoitus: nostaa kauppa Suomessa uudelle tasolle! Kasvu ja kannattavuus ovat perusta, joita ilman kukaan ei huipulle pääse. Raportissa on satoja yrityksiä, jotka ovat onnistuneet molemmissa.